PODZIEMNA POLSKA
Administrator
W TEN WEKKEND ODWIEDZILIŚMY KOPALNIĘ SREBRA KOŁO WALIMIA. JEST ONA ZALANA WODĄ CO UTRUDNIA EKSPLORAJE. WYSTĘPUJĄ W NIEJ DWA SZYBY NIESTETY NIE MOŻNA SPRAWDZIĆ DOKĄD PROWADZĄ. KORYTARZE W TEJ KOPALNI SĄ BARDZO WĄSKIE WIEC MYŚLĘ IZ GDZIEŚ JEST GŁÓWNE WYROBISKO , MOZE TE SZYBY DO NIEGO PROWADZĄ? SZUKAMY INFORMACJI O TEJ KOPALNI. MOŻE KTOŚ TAKOWE POSIADA?
POZDRAWIAM
EKIPA PODZIEMNA POLSKA
Witam
Z informacji nabytych z różnych źródeł wynika, że obecna sztolnia nie jest tą która nosiła nazwę SILBERLOCH przed laty. Niestety ciężko jest nawiązać kontakt z osobami mającymi info na ten temat.
Owe osoby prosza o kontakt i współpracę, która może przynieść jakieś odkrycia.
Pozdrawiam!
Administrator
witam
w ostatni wekkend odwiedziłem kopalnie po raz kolejny i nic się nie zmieniło po zatym że zamieszkało tam kilka nietoperzy i podniósł się poziom wody.
pozdrawiam
admin
Zamierzam odwiedzić tę kopalnię w pierwszy weekend nowego roku. Jak mi się uda ta ekspedycja to przyśle Wam moje zdjęcia na Waszą stronę. Dzięki za precyzyjny opis. Samo wejście odnalazłem w ostatni weekend, ale ponieważ byłym sam to oczywiście nie wchodziłem tylko wziąłem namiary z GPs-a.
Administrator
Warto odwiedzić to miejsce bardzo ciekawy nalot na ścianach uważaj tylko przy szybach są nie zabezpieczone.
Pozdrawiam.
Witam ponownie,
W ostatni weekend byłem z kolegą w tej sztolni. Ze względu na duży poziom wody nie udało nam się przejść do końca kopalni. Powtórzymy naszą wyprawę wiosną lub latem.
Ten nalot na ścianach to grzyb.
No i oczywiście widzieliśmy kilka śpiących gacków...
Administrator
witam
Ale ten nalot na ścianach daje super efekt jak by się świeciło srebro.
Jeśli chodzi o wodę to trzeba przed wejściem trochę oczyścić nasz odpływ aby spłynęła chociaż mała jej ilość w tedy niema problemu żeby w zwykłych gumowcach całą kopalnię odwiedzić.
Pozdrawiam